Нечеткая интерполяция концентрации компонентов технологических растворов - Демирский, А. В.; Илюнин, О. О.; Перевертайленко, Александр Юрьевич; Селяков, А. М.; Шамраев, А. А.; Чайников, С. И.; Илюнин, А. В. (НТУ "ХПИ", 2015)
Запропоновано процедуру бінарної кластеризації вхідного параметру – площини поверхні розчину, яку займає компонент, та наступного нечіткого визначення вихідного значення концентрації компонентів технологічних розчинів за допомогою Гаусівських функцій належності.

A binary clustering procedure of input parameter – the solution surface, which component covers, and a subsequent fuzzy determination of the output concentration value of the technological solutions components by help of Gauss membership functions is proposed.
Fuzzy interpolation of the concentration of process solutions components
Keywords: солевая кристаллизация; технологические растворы; травление стали