Екологічність як чинник конкурентоспроможності продукції - Ілляшенко, Сергій Миколайович (Національна академія управління, 2012)
У статті викладено результати досліджень, які обґрунтовують можливість і доцільність забезпечення конкурентних переваг на ринку України за рахунок екологізації продукції і технологій її виробництва. Отримані результати можуть бути використані для оцінки ринкових перспектив різних видів екологічних товарів, точного окреслення їх цільових ринків і сегментів, цілеспрямованого управління конкурентоспроможністю конкретних товарів на обраних ринках чи сегментах.

The article presents the results of the reseach which are grounding the opportunity and the expediency of providing competitive advantages at Ukrainian market due to eco-friendliness of products and production technologies. The obtained results may be used in estimation of market prospects for various types of eco-friendly goods and more precise marking of their target markets and segments as well as targeted management of specific products' competitiveness at the selected markets or segments.
Ecological compatibility as factor of competitiveness of production
Keywords: екологічні товари; екологічні потреби; мотивація споживання еко-продукції; випереджаючий розвиток; виробництво еко-продукції; eco-goods; eco-needs; motivation for eco-consumption; motivation for eco-friendly production; advance development