До питання про необхідність підготовки студентів ВНЗ до створення сім'ї і виховання дітей на засадах здорового способу життя - Шахненко, В. І. (НТУ "ХПІ", 2009)
В роботі обґрунтована необхідність введення у вищих навчальних закладах України спецкурсу (навчального предмету) «Підготовка студентів ВНЗ до створення сім'ї і виховання дітей на засадах здорового способу життя». Автор коротко викладає проблеми, які розглядав би цей спецкурс (навчальний предмет).

To the question about the necessaries of entering to prepare student's for the creation of the family and children upbringing in the healthy way of life. The author shortly describes the problems that might be observed in this subject.
Keywords: розбудова України; оновлення суспільства; здоров’я людини; складові здоров’я; перебудова освіти; human’s health; containing of health; creation of the family; children upbringing