Перспективы применения вермикулита в Украине - Атинян, А. О.; Кондращенко, Е. В. (НТУ "ХПИ", 2006)
В цій статті приведені родовища вермікулитової сировини в тому числі й в Україні, описані основні властивості вермікуліту; галузі його призначення, зроблена діаграма його використання в будівництві у різних країнах світу, а також багатоцільового призначенні вермікулитової сировини у народному господарстві.

In paper bring birthplace vermikylate raw material, also in Ukraine description essential attribute vermikylate; districts applicable, compose diagram consume in building in different countries world, also many mark appointment vermikylate raw material in national economy.
Keywords: термический процесс; коэффициент температурного расширения; применение вермикулита; строительство; вспученный вермикулит