Дослідження похибок оптимального контролю технологічного процесу випарювання аміачної селітри методом інтегрального функціоналу - Стенцель, Й. І.; Поркуян, О. В.; Кузнецова, О. В. (НТУ "ХПІ", 2011)
У роботі наведено результати теоретичних досліджень похибок вимірювального контролю технологічного процесу упарювання методом інтегрального функціоналу. Показано, що різниця між номінальною функцією управління та відмінною від номінальної являє собою функціонал, який описується інтегральним рівнянням з відповідним критерієм оптимальності.

The results of theoretical researches of errors of measuring control of technological evaporation process by means of the method of integral functional are represented in this work. It is shown that the functional is the difference between the nominal control function and the function different from nominal. This functional is described by the integral equation with the appropriate criterion of optimality.
Keywords: випарні установки; упарений розчин; процес упарювання; метод інтегрального функціоналу; вимірювальний контроль