Особливості побудови навчально-тренувального процесу борців високої кваліфікації - Поляков, Ігор Олександрович; Полякова, Оксана Олександрівна; Прокопов, Р. С. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Сучасні тенденції розвитку спортивної боротьби характеризуються частими і далеко не завжди виправданими змінами правил змагань, а також постійно зростаючою конкуренцією на міжнародному килимі, включаючи Олімпійські ігри, світові і європейські чемпіонати. Це змушує фахівців бути в безперервному пошуку доцільних педагогічних впливів на спортсменів різної кваліфікації з метою створення оптимальної системи вдосконалення різних сторін їх підготовленості. Одним з основних напрямів є ефективне планування техніко-тактичної підготовки кваліфікованих борців, що максимально адаптоване до вимог змінених правил проведення борцівських поєдинків.
Keywords: спортивна боротьба; підготовка спортсменів; тренувальні процеси; фізичні навантаження; здоров'я молоді; мікроцикли