Прикладна інформаційна технологія для прогнозування процесів розвитку регіональних макроекономічних систем - Гринченко, Марина Анатоліївна (НТУ "ХПІ", 2012)
У роботі розроблено прикладну інформаційну технологію для прогнозування процесів розвитку регіональних макроекономічних систем, яка об'єднала підхід на основі методу системної динаміки і макропоказників системи національних рахунків, що дозволило підвищити наукову обґрунтованість сформованого прогнозу.

In work the information technology of forecasting of the processes of regional macroeconomic systems development is elaborated. It combines the approaches on the basis of system dynamics method and macroeconomic indicators of the nationalaccounts system, which allowed to increase scientific validity of the formed forecast.
The applied information technology of forecasting of the processes of the macroeconomic systems development
Keywords: імітаційна модель; системна динаміка; прогноз; macroeconomic system; forecasting; simulation model; information technology