Охорона інтелектуальної власності в Україні та за кордоном: порівняльний аналіз - Науменко, Олексій Максимович; Перерва, Петро Григорович (My University, 2023)
Доведено, що що цінність та значимість ІВ суттєво збільшується в умовах діджиталізації національної економіки, де інформація та ідеї рухаються з величезною швидкістю. Розуміння та порівняння систем правової охорони ІВ в нашій країні та за кордоном може допомогти вдосконалити національне законодавство та економіко-правову практику в цій сфері, забезпечуючи надійний захист інноваційно-інтелектуальних технологій і творчості, а також сприяючи сталому розвитку національних економік.
Keywords: інтелектуальна власність; правова охорона; міжнародні системи; особливості; порівняння