Дослідження властивостей методу каскадного формування MAC з використанням модульних перетворень - Король, Ольга Григорієвна; Пархуць, Любомир Теодорович; Євсеєв, Сергій Петрович (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Запропоновано метод каскадного формування МАС-коду з використанням модульних перетворень на основі алгоритмів MASH-1 i MASH-2. Досліджено швидкодію схем ключового гешування для фіксованих показників безпеки, оцінено складність формування МАС запропонованою схемою в кількості S-циклів 32-розрядного процесора на один байт оброблюваних даних.

The paper proposes a method for MAC code cascade formation using modular transformations based on algorithms MASH-1 and MASH-2. The performance of the scheme for fixed hash key safety parameters was studied andMAC formation using the proposed scheme in the amount of S-cycles of the 32-bit processor per byte of data being processed was estimated.
Keywords: схема ключового гешування; модульні перетворення; каскадне формування МАС-коду; key hashing scheme; modular transformations; ascade formation of the MAC code