Аналітичні дослідження ринку освітніх послуг в Україні - Клімов, Максим Володимирович (Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана, 2025)
В результаті проведеного дослідження визначено особливості регіонального розвитку українського ринку освітніх послуг. По-перше, це висока концентрація якісних освітніх послуг у великих містах (Київ, Львів, Харків). По-друге, нерівномірний доступ до освіти у сільській місцевості . По третє, це зростаючий попит на нові формати освіти: онлайн-освіта та гібридні форми навчання (особливо після COVID-19 і через військові дії); підвищення попиту на професійно-орієнтовані програми (IT, бізнес-адміністрування, медицина).
Keywords: освітні послуги; ринок; аналітика; методи; позиціонування; попит; пропозиція