Методичні вказівки до практичних робіт з курсу "Надійність і діагностування систем автоматизації" - Шутинський, Олексій Григорович; Бабіченко, Анатолій Костянтинович; Красніков, Ігор Леонідович; Лисаченко, Ігор Григорович; Пугановський, Олег Валентинович (My University, 2022)
Методичні вказівки призначені для студентів спеціальності 151 – Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології. Найкращий метод засвоєння теорії – рішення практичних задач. Практичні заняття дозволять студентам закріпити вивчений теоретичний матеріал з теорії надійности, яка має велике практичне значення. Для полегшення рішення задач наведені основні розрахункові формули, а також типові приклади з решеннями. Методичні вказівки мають чотири практичні роботи. Мета методичних вказівок − допомогти студенту вивчити теорію надійності та придбати навички застосування її результатів к рішенню різних прикладних питань. В кінці методичних вказівок наведені тести з основних понять теорії надійності, за допомогою яких студенти мають можливість перевірити свої теоретичні знання.
Keywords: методичні вказівки; інформаційні технології; ймовірність відмови; ремонтопридатність; коефіцієнт готовності; коефіцієнт вимушеного простою; коефіцієнт оперативної готовності; ефективність профілактики; відносний коефіцієнт відмов; коефіцієнт вартості експлуатації