Інноваційні напрямки розвитку інфраструктури міста - Проскурня, Олена Михайлівна; Нечепоренко, Денис Анатолійович (Полтавський державний аграрний університет, 2025)
Інноваційний розвиток міської інфраструктури є ключовим фактором забезпечення сталого зростання міст та підвищення якості життя громадян. Впровадження розумних технологій у транспортну систему, енергетику, будівництво та комунальні послуги дозволяє значно зменшити екологічне навантаження, підвищити ефективність використання ресурсів та забезпечити комфортні умови для мешканців. Для успішної реалізації інноваційних підходів необхідно забезпечити комплексний підхід, який включає державну підтримку, активну участь бізнесу та громади, а також використання сучасних цифрових технологій.
Keywords: інновації; напрямки; міста; інфраструктура; розвиток; ефективність; підприємства