Історія розвитку квантової і прецизійної метрології в другій половині XX ст. - Храмова-Баранова, О. Л. (НТУ "ХПІ", 2013)
В статті показано розвиток і впровадження квантової високоточної метрології в другій половині ХХ століття в контексті розвитку фізики. На основі аналізу документальних матеріалів і їх узагальнення, систематизовано розвиток і впровадження основних постулатів метрології і їх вплив на показники якості.

In the article development of quantum high-fidelity metrology is rotined in the second half of XX century. On the basis of analysis of documentary materials and their generalizations, development and introduction is systematized basic metrology and their influence on the indexes of quality.
Keywords: фізика; показники якості; стандарт; вимірювання; еталон; metrology; quality; standard; measuring