Визначення співвідношення між вартістю та параметрами силових напівпровідникових приладів тягових перетворювачів багатосистемних електровозів - Муха, А. М. (НТУ "ХПІ", 2009)
В статті наведені результати визначення залежності між вартістю силових напівпровідникових приладів та їх параметрами (прямий струм та клас приладу), які пропонується представити у вигляді показника "струм/клас". Отримані аналітичні залежності можуть бути використані для знаходження оптимальних структур статичних перетворювачів для тягового приводу багатосистемних електровозів.

In article are presented results of the determination to dependencies between cost power semiconductor instrument and their parameter (the direct current and class), which is offered present in the manner of factor "current/class". Got analytical dependencies can be used for finding of the optimum structures of the steady-state converters for traction drive much systems electric locomotive.
Keywords: капітальні витрати; апроксимована залежність; критерій Пірсона; відносна вартість