Aluminum matrix composites alternative for brake rotor applications - Khattab, Afraa; Felhő, Csaba (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
This literature overview examines the capacity of using aluminum matrix composites (AMCs) rather than conventional grey solid iron in brake rotor packages. Driven by the preference for lighter and more environmentally friendly vehicles, AMCs offer several benefits, including decreased weight, advanced thermal properties, superior put-on resistance, and an optimized breaking system. Studies have concluded that AMCs can gain weight reductions of up to 60% compared to cast iron, resulting in stepped-forward gas performance and automobile management. Besides exhibiting superior thermal conductivity and lower thermal enlargement, it results in better heat dissipation and a reduced danger of warping and cracking. The advantage of using ceramic reinforcements, which include SiC, Al2O3, and B4C, is that they can enhance the damage resistance of AMCs, leading to a longer service life for brake rotors.

У цьому огляді літератури розглядається можливість використання алюмінієвих матричних композитів (AMК) замість звичайного сірого чавунав пакетах гальмівних дисків. Керуючись перевагою більш легких та екологічних транспортних засобів, AMКпропонують кілька переваг, включаючи зменшену вагу, покращені теплові властивості, чудову стійкість до корозіїта оптимізовану систему руйнування. Дослідження дійшли висновку, що AMК можуть зменшити вагу до 60% порівняно з чавуном, що призводить до поступового підвищення продуктивності газу та управління автомобілем. Крім того, що він демонструє чудову теплопровідність і менше теплове збільшення, він призводить до кращого розсіювання тепла та зменшує небезпеку деформації та розтріскування. Перевага використання керамічних підсилювачів, які включають SiC, Al2O3і B4C, полягає в тому, що вони можуть підвищити стійкість до пошкоджень AMК,що призводить до більш тривалого терміну служби гальмівних дисків.
Альтернативнезастосуванняалюмінієвихматричнихкомпозитівдля гальмівних дисків
Keywords: aluminum matrix composites; tribology; brake pads; brake rotors; гальмівні диски; алюмінієві матричні композити; трибологія; гальмівні колодки; експлуатаційні показники