Наратив як засіб перетворення травматичних досвідів - Клочко, Софія Андріївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Розглянуто поняття "наративної терапії", проаналізовано різноманітні дослідження та роботи присвячені вивченню наративного підходу в практичній діяльності. Сформульовано переваги використання наративного методу у психологічній діяльності, а також описано недоліки, з якими може зіткнутися фахівець під час використання даного методу в роботі.

This publication discusses the concept of "narrative therapy", analyzes various studies and works devoted to the study of the narrative approach in practice. The advantages of using the narrative method in psychological activity are formulated, and the disadvantages that a specialist may face when using this method in his/her work are described.
Narrative as a means of transforming traumatic experiences
Keywords: наратив; наративна психологія; історії травм; наративна психотерапія; narrative; narrative psychology; trauma stories; narrative psychotherapy