Створення білково-жирових основ харчових продуктів для спортсменів - Бєлінська, Анна Павлівна; Матвєєва, Тетяна Вікторівна; Папченко, Вікторія Юріївна; Бочкарев, Сергій Володимирович (Український науково-дослідний інститут олій та жирів Національної академії аграрних наук України, 2017)
Розроблено білково-жирову основу, збагачену незамінними амінокислотами та поліненасиченими жирними кислотами ω-3 групи, у відповідності до фізіологічних потреб спортсменів, робітників важкої фізичної праці, військовослужбовців та інших верств населення. Досліджено можливість використання білково-жирової основи у виробництві цукерок з метою підвищення їх біологічної цінності, зниження калорійності і подовження строків придатності.
Keywords: олійне насіння; незамінні амінокислоти; поліненасичені жирні кислоти; кондитерські маси; спортивне харчування