Electrodeposition of very hard coatings of cobalt–molybdenum alloy - Shtefan, V. V.; Yepifanova, A. S.; Kovaliov, A. A.; Bairachnyi, B. І. (Фізико-механічний інститут ім. Г. В. Карпенка НАН України, 2017)
The process of electrodeposition of Co–Mo alloy with ammonium trilonate electrolyte was investigated. The influence of electrolyte pH and the current density on the current efficiency and molybdenum content of the alloy was shown, the structure and microhardness of coatings was studied. As a result of the electrolysis modes with the coating containing molybdenum to 85% and hardness to 429 kg/mm2 are proposed.

Вивчено електролітичне осадження сплаву Co–Mo з аміачно-трилонатного електроліту. Показано вплив pH електроліту та густини струму на вихід за струмом та вміст молібдену в сплаві, досліджено структуру та мікротвердість покривів. У результаті запропоновано режими електролізу, за яких одержано покрив з вмістом молібдену до 85% та твердістю до 429 kg/mm2.
Електролітичне осадження високотвердих покривів сплаву кобальт–молібден
Keywords: електрохімічне осадження; сплав кобальт-молібден; покриття; густина струму; вихід за струмом; швидкість осадження; мікротвердість