Інвестиційні та інноваційні процеси в галузі льонарства - Слєсар, Т. М. (НТУ "ХПІ", 2013)
In the article the flax industry problems that led to its decline at all stages of production and processing. A research-based system provided investment and implementation of innovative processes to test effectively on a global scale model of regional development that will allow the industry to gain a significant potential, the implementation of which will help increase the competitiveness lonoproduktsiyi, its recovery and stabilization.

В статті розкрито проблеми галузі льонарства, що спричинили занепад її на всіх стадіях виробництва та переробки. Запропоновано на основі досліджень за умови системного залучення інвестицій та впровадження інноваційних процесів апробувати ефективну на світовому рівні модель регіонального розвитку, що дозволить галузі набути значного потенціалу, реалізація якого сприятиме підвищенню рівня конкурентоспроможності льонопродукції, відродженню її та стабілізації.
Keywords: текстильна промисловість; ринок льонопродукції; залучення інвестицій; рівень конкурентоспроможності; модель регіонального розвитку