Методологічні основи психології становлення професіоналізму студентів інженерно-технічних спеціальностей - Підбуцька, Ніна Вікторівна (Херсонський державний університет, 2015)
У статті проаналізовано науково-методологічні підходи до дослідження психології становлення професіоналізму майбутніх інженерів. Основними методологічними підходами та принципами стали: діяльнісний підхід, особистісно-орієнтований підхід, концепція становлення особистості у процесі професіоналізації, генетичний принцип і принцип системності, принцип активності.

The article analyzes the scientific and methodological approaches to the study of psychology of competence formation of future engineers. Main methodological approaches and principles are: activity approach, personality-oriented approach, the concept of personality in the process of professionalization, the genetic principle and the principle of consistency, principle of activity.
Methodological bases of psychology of competence formation of students of technical specialties
Keywords: дослідження; принципи психології; особистість; фахівець; research methodology; principles of psychology; professionalism; personality