Інвестиційна складова економічної безпеки - Побережна, Наталія Миколаївна (НТУ "ХПІ", 2013)
Визначено складові економічної безпеки промислового підприємства до яких віднесено фінансову, політико- правову, інтелектуальну і кадрову, техніко – технологічну, інформаційну, екологічну та силову. Запропоновано додаткову складову економічної безпеки – інвестиційну. Надана класифікація факторів впливу на процес формування інвестиційних стратегій. Запропонована класифікація інвестиційних стратегій. Розкрито необхідні дії з керування ризиками при інвестиційній діяльності.

It was determined that components of the economic security of industrial enterprises include financial, legal and political, intellectual, human, technical, technological, informational, environmental, force resources. The author suggests that an additional component of economic security is investment component. A classification is given factors of influence on the formation of investment strategies. It was proposed the classification of investment strategies. In the article the necessary actions to control risks in investing activities were shown.
Keywords: інвестиційна безпека; інноваційна діяльність; керування ризиками; джерела небезпеки; інвестиційні стратегії; economic security; innovation activity; risk management; sources of danger; investment strategies