Щодо питання визначення фізико-хімічних процесів глибинного радіоактивного забруднення - Лазутський, А. Ф.; Писарєв, А. В.; Табуненко, В. О. (НТУ "ХПІ", 2009)
У статті розглянуто деякі аспекти визначення фізико-хімічних процесів глибинного радіоактивного забруднення. В результаті проведеного аналізу встановлено, що по мірі збільшення експозиції забруднення можлива іонообмінна адсорбція і в подальшому дифузія радіонуклідів, яка визначає глибинне забруднення та вимагає застосування відповідних способів дезактивації.

Some aspects of determination of physical and chemical processes of deep radiocontammant are considered in the articles. As a result analysis it is set that as far as the increase of display of contamination adsorption is possible in future diffusion which determines deep contamination and requires application of the proper methods of decontamination.
Keywords: радіоактивні речовини; іонообмінна адсорбція; дифузія радіонуклідів; дезактивація