Сучасні методи та інструменти прогнозування попиту на продукцію виробничого підприємства - Заруба, Віктор Яковлевич; Чмерук, Тарас Ю. (Полтавський університет економіки і торгівлі, 2023)
Для сучасного виробничого підприємства, здатність адаптуватися та залишатися на крок попереду має першочергове значення для виживання на ринку. У зв’язку з технологічним прогресом, зростанням глобальної конкуренції, зміною вимог споживачів, і як результат –коливаннями пропиту, виробники стикаються з безпрецедентними проблемами при плануванні виробництва. Однак, маючи правильні стратегії, вони можуть перетворити ці виклики на можливості для зростання та ефективності .
Keywords: прогнозування попиту; інструменти прогнозування; планування; методи