Соціальні аспекти трансформації відносин власності в Україні - Максименко, Яна Анатоліївна; Бондаренко, Неллі Василівна (НТУ "ХПІ", 2005)
Охарактеризовано позитивні економічні результати трансформації відносин власності в Україні. Проаналізовано соціальні наслідки зазначених процесів, а саме питання рівня заробітної плати та зайнятості працівників реформованих підприємств. Запропоновано напрямки удосконалення роздержавлення власності в Україні в частині вирішення окремих соціальних проблем суспільства.
Keywords: трансформація відносин власності; роздержавлення власності; форма власності; заробітна плата; приватизація