Сільськогосподарські періодичні та продовжувані видання в Україні в роки війни 1941–1945 рр. та у повоєнну п’ятирічку - Анікіна, О. П. (НТУ "ХПІ", 2013)
На основі аналізу сільськогосподарських періодичних та продовжуваних видань доведено, що вони мали незамінне значення для піднесення та відродження галузі й наукового забезпечення в тяжкий період, пов’язаний з війною 1941–1945 рр. та повоєнною відбудовою.

Based on the analysis of agricultural periodicals and serials proved that they have an irreplaceable value for the uplift and revival of industry and scientific support in a difficult period associated with the war of 1941-1945 and post-war reconstruction.
Keywords: періодичні видання; сільське господарство; галузева періодика; науково-дослідні установи; дослідження; бібліографічний покажчик; periodicals; agriculture; industry periodicals; research institutions; research