Симуляція комутаційних перенапруг асинхронного мотора, що живиться через кабель - Чабан, Василь Йосипович; Ковівчак, Ярослав Васильович; Кашкалов, Володимир Іванович; Чабан, Андрій Васильович (НТУ "ХПІ", 2003)
Запрпоновано метод розрахунку комутаційних перехідних процесів насиченого асинхронного мотора, що живиться через кабель. Диференціальні рівняння системи записуються в нормальній формі Коші. Результати комп’ютерної симуляції служать для оптимізації захисту мотора від комутаційних перенапруг за допомогою конденсаторних батарей. Подаються результати розрахунку.

In close the method of commutation voltage increase in a saturated induction motor witch is power supplied for cable is proposed. The system of differential equations in normal Cauchy form is written. The outcomes are useful for optimization of motor ensue in view of commutation voltage increase by condenser battery. The results of computer simulation are given.
Computation of commutation voltage increase in an induction motor witch is power supplied for cable
Keywords: конденсаторні батареї; комутаційні перехідні процеси; оптимізація захисту мотора; комутаційні перенапруги; асинхронний мотор; асинхронний привод; математичне моделювання перенапруг; induction motor; transient process; mathematical model; voltage increase; cables; condenser battery