Математична модель обертання деталей в задачах імітаційного моделювання складальних операцій машинобудування - Шелковий, Олександр Миколайович; Феденюк, Дмитро Віталійович; Набока, Олена Володимирівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2020)
У статті проведено аналіз підходів до механоскладального виробництва з нижнім рівнем серійності. Показано, що складальний про-процес є ключовим елементом, що визначає точність і собівартість вузла в цілому. Визначено завдання, які необхідно вирішити для забезпечення високоточної збірки без підгонки та селективного відбору з мінімальними витратами на її реалізацію. Для реалізації такого підхода необхідно синхронізувати процеси імітаційного моделювання складального процесу з реальною складанням і механічної обробок деталей, що входять в вузол. При цьому імітація складання вузла є центральною як з точки зору формування його властивостей, так і з точки зору формування технологій складання, механічної обробки різанням та інших технологічних переділів. Запропоновано логіко-лінгвістичний підхід до розробки 3D моделі процесу віртуального складання вузла, який базується на моделюванні типових складальних операцій. В його основу покладено рішення задач логістики переміщень з використанням моделювання поворотів і переносів твердотільних конструкцій. Отримані результати моделювання свідчать про високу сходи-мости моделей і реальних складальних процесів (ступінь розбіжності за часом 3-8%, за енерговитратами 5-12%), що дозволяє зробити висновки про високому рівні адекватності моделей і методів моделювання реальної організаційно-технологічному середовищі.

The article conducted an analysis of the approach to the mechanical storage unit with the lowest level of service. It is shown that a folding process is a key element, and it is a sign of accuracy and a part of a plant as a whole. It’s marked the beginning, as needed for the liver of a high-frequency zbirka without the selection and selective selection with a minimum window for realization. For realizing this kind of logic, you need to synchronize the process of the simulation model of the warehouse process with the real folding and mechanical processing of parts, which should be included in the unit. At the same time, the folding of the node is central to the central point of formality of power, so the point of horizontal form of technological folding, mechanical processing of the previous technology. Logged-in linguistic identification was pre-developed before the development of a 3D model for the process of virtual folding of a node, which is based on a model of typical warehouse operations. The foundation is laid on the solution of the tasks of logic logistics to the model of turning and transferring solid constructions. Discriminate the results of the model to talk about the likeness of the models and the real folding processes (step 3–8% after an hour, 5–12% after energy consumption), allowing you to select a higher model for real models. -technological environment.
Mathematical model of wrapped details in the problems of the impact model-bathroom of folding operating machine
Keywords: дрібносерійна збірка; технологічний процес; 3D імітаційне моделювання; тривалість складального процесу; other serial; technological process; 3D simulation model; trivial storage process