Технологічна модернізація – основа сбалансованого розвитку промисловості територій України - Резніченко, А. В. (НТУ "ХПІ", 2010)
У статті досліджено сутність технологічної модернізації; сформульовано теоретичні принципи організації і управління високотехнологічним розвитком промисловості територій України.

The results of essence technological modernization research are presented in the article; the theoretical principles of organization and management hi-tech industrial complex development of Ukrainen territories are formulated.
Keywords: економічний розвиток; модернізація; технологічна неоднорідність; технологічні інновації; міжгалузеві зв`язки; наздоганяюча модернізація; державне регулювання