Лотовий рівнемір - Дубовець, Олексій Миколайович; Тошинський, Володимир Ілліч; Литвиненко, Ігор Іванович; Подустов, Михайло Олексійович; Лях, Бенгард Григорович; Литвиненко, Олександр Олександрович (ДП “Український інститут промислової власності”, 2011)
Лотовий рівнемір, що містить лот, закріплений на кінці троса (гнучкому зв'язку), індикатор фіксує натягнення гнучкого зв'язку, шків, сполучений з реверсивним двигуном, перетворювач і вимірювальний прилад, який відрізняється тим, що лот складається з корпусу, виконаного у вигляді стакана, в центрі днища якого з внутрішньої сторони закріплений у вертикальному положенні направляючий стрижень, а із зовнішнього боку - шарнір опорного пристрою, трубчастої втулки, встановленої на направляючому стрижні з можливістю вільного переміщення, верхній кінець якої жорстко сполучений з тросом (з гнучким зв'язком), вантажу, закріпленого на трубчастій втулці, і стопорних бо-лтів, закріплених у верхній частині корпусу на рівній відстані один від одного і від днища корпусу лота.
Keywords: патент; корисна модель; лотовий рівнемір; пристрої автоматичного контролю; промисловість; лот