Кінетика амідування соєвої олії моноетаноламіном - Мельник, Анатолій Павлович; Марценюк, Т. І.; Малік, Сергій Григорович (НТУ "ХПІ", 2011)
Досліджено кінетику амідування соєвої олії моноетаноламіном при температурах 373К – 423К. Показано, що при цьому протікають три різні реакції: з утворенням ацилгліцеринів і моноетаноламідів жирних кислот. Знайдено константи швидкості, визначено термодинамічні параметри реакції.

The kinetics of amidation of soybean oil with monoethanolamine at temperatures 373K - 423K have been investigated. Shown, that in this proceeding three different reactions: the formation acylglycerols and fatty acid monoethanolamides. Found rate constants, determined thermodynamic parameters of the reaction.
Keywords: температура; ацилгліцерин; жирні кислоти; термодинамічні параметри реакції