Моделирование фундамента для многокорпусного турбоагрегата - Жовдак, В. А.; Красников, Сергей Васильевич; Степченко, А. С.; Торяник, А. В. (НТУ "ХПИ", 2008)
Розглядається стержнева модель фундаменту для багатокорпусного турбоагрегату АЕС. Запропоновано декілька нестандартних методів моделювання ригелів з обліком багатоопорного спирання корпусів. Розраховуються власні частоти і форми коливань конструкції і підтверджується адекватність використаних методів для ефективного моделювання фундаменту в системі турбоагрегат-фундамент-основа.

A beam model of base for multi-case turbine NES is under consideration. A few non-standard methods of modeling crossbars to accommodate multi-point support of turbo set cases are proposed. On the base of calculated natural frequencies and forms the adequateness of used methods for seating effective modeling in turbine base foundation system is confirmed.
Keywords: турбоагрегат-фундамент-основание; ТФО; ЦНД; стержень; пластина; моделирование ригеля