Ідеї академіка І. А. Зязюна у системі підготовки українських лідерів нового покоління - Романовський, Олександр Георгійович (НТУ "ХПІ", 2016)
В статті розглядаються основні положення концепції підготовки нової генерації національних лідерів, розробленої співробітниками кафедри педагогіки та психології управління соціальними системами імені академіка І. А. Зязюна НТУ "ХПІ". Основні положення Педагогіки добра І. А. Зязюна представлено як витоки формування концепції. Подаються основні напрямки формування лідерів в НТУ "ХПІ": розвиток внутрішніх ресурсів особистості; розвиток навичок взаємодії людини з оточуючими і їх активізація в динаміці дій лідера. Аналізуються конкретні етапи та кроки реалізації кожного з напрямків.

Basic concept of development system of national leaders new generation, developed by the staff of the department of pedagogy and psychology management social system are shown in the article. Summary of Ziaziun`s good pedagogy presented as the origins of the concept. Basic directions of formation of leaders in NTU "KPI" are given in the article: the development of the internal resources of the individual; the development of human interaction skills with others and their activation in the leader's action dynamics. Specific stages and steps of implementation of each of the direction are analyzed.
Ideas of academician I. A. Ziaziun in system of new generation leaders development
Keywords: Педагогіка Добра; наукова спадщина; лідерство; концепція підготовки лідерів; нова генерація; Pedagogy of Good; scientific heritage; leadership