Мотивація інтелектуальної праці як складова системи управління знаннями - Марченко, О. С. (НТУ "ХПІ", 2010)
Розкрито місце та роль мотивації інтелектуальної праці у системі управління знаннями на підприємстві. Обґрунтовано, що оплаті інтелектуальної праці притаманні закріплююча і капіталоутворююча функції. Визначено головні напрями управління інтелектуальними трудовими ресурсами фірми як носіями специфічних знань.

A place and role of motivation are exposed by intellectual labour in management system on an enterprise it is. The payment intellectual labour inherent fastening function and function by formation of capital are reasonable. Main directions of management by the intellectual labour resources of firm as transmitters of specific knowledge are certain.
Keywords: економіка знань; інтелектуальні ресурси; внутрішньофірмове управління; інноваційна фірма; оплата інтелектуальної праці; технологічна підсистема; мотиваційна підсистема; організаційна підсистема