Вплив метилових естерів жирних кислот на еластомери - Шевченко, Олена Борисівна; Попитайленко, Дарина Володимирівна (Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», 2023)
Метилові естери жирних кислот відіграють важливу роль у захисті глобального навколишнього середовища. Однак однією з основних проблем, пов’язаних з їх використанням є несумісність з матеріалами паливної системи. Досліджено стійкість еластомерів до агресивного впливу МЕЖК.

Fatty acid methyl esters play an important role in protecting the global environment. However, one of the main problems associated with their use is the incompatibility with the materials of the fuel system. The resistance of elastomers to the aggressive influence of FAME was investigated.
Influence of alternative and mixed fuels on engine materials
Keywords: міцність на розрив; сумішеве дизельне паливо; tensile strength; mixed diesel fuel