Пристрій для сушіння сипучих дисперсних матеріалів - Горобець, Володимир Миколайович; Ківва, Фелікс Васильович; Зотов, Сергій Михайлович; Головко, Михайло Іванович; Гончаренко, Юрій Вікторович; Коворотний, Олексій Леонідович; Говорищев, Олександр Іванович; Домнін, Ігор Феліксович; Римар, Сергій Іванович; Дорошенко, Сергій Миколайович (ДП "Український інститут промислової власності", 2010)
Пристрій для сушіння сипучих дисперсних матеріалів, що містить генератор високої частоти з випромінювачем короткохвильового діапазону у вигляді стрижня, електропровідну циліндричну сушильну камеру з дренажною системою для стоку конденсату, забезпечену з обох торців герметичними знімними фланцями, один з яких містить центральний отвір для зв'язку генератора високої частоти через закріплений на цьому фланці узгоджувальний пристрій з одним з країв випромінювача, забезпеченого щонайменше трьома продовжними ребрами у вигляді трикутників, основи яких направлені в бік до генератора високої частоти, другий край якого закріплений в термотривкій керамічній втулці, встановленій на другому фланці, при цьому довжина випромінювача в сушильній камері менша від довжини сушильної камери на висоту термотривкої керамічної втулки, а діаметр сушильної камери і її довжина менші від довжини хвилі короткохвильового діапазону у висушувальному матеріалі, та систему вакуумування, який відрізняється тим, що він додатково обладнаний теплообмінником, вхід якого з'єднаний з сушильною камерою, а вихід через ресивер з'єднаний з системою вакуумування.
Keywords: патенти; електроенергетика; генератори; теплообмінники; система вакуумування