Влияние высоковольтных импульсных разрядов в растворах поверхностно-активных веществ на их основные свойства - Сизоненко, Ольга Николаевна; Тафтай, Эдуард Иванович; Малая, Р. И.; Колмогорова, Р. П.; Липян, Евгений Васильевич; Торпаков, Андрей Сергеевич (НТУ "ХПИ", 2008)
Наведено результати експериментальних досліджень впливу режиму введення енергії високовольтних імпульсних розрядів в розчинах поверхнево-активних речовин на їх поверхневу активність – поверхневе натягнення, краєвий кут змочування, коефіцієнт розтікання і миючу дію.

In report the results of experimental researches of influence of energy input law of high-voltage impulsive discharges in solutions of superficially-active matters on their superficial activity - surface-tension, edge corner of moistening, coefficient of spreading and washing action are represented.
Keywords: ПАВ; электроразрядное воздействие; ЭР; физико-химическое воздействие; циклическое импульсное нагружение; натяжение