Теорія систем в екології - Масікевич, Юрій Григорович; Шестопалов, Олексій Валерійович; Негадайло, Анатолій Анатолійович; Пляцук, Леонід Дмитрович; Гурець, Л. Л.; Васькін, Роман Анатолійович (Сумський державний університет, 2015)
У підручнику викладені основи теорії систем і системного аналізу, необхідні під час дослідження різних міждисциплінарних проблем, їх системно-синергетичних основ і зв’язків, а також теоретичні, методичні й практичні питання вирішення конкретних екологічно спрямованих завдань за допомогою загального системного підходу і методів системного аналізу екологічних процесів. Цей підручник рекомендований для підготовки кваліфікованих фахівців із природоохоронної діяльності, пов’язаної з організацією раціонального природокористування, системним аналізом, дослідницькою діяльністю, управлінням екологічними процесами і прийняттям рішень. Призначений для студентів-екологів вищих навчальних закладів.
Keywords: екологічні системи; біосфера; екологічні фактори; системний аналіз; довкілля; математичне моделювання