Дослідження можливостей розвитку екстремального туризму в Україні - Косенко, Софія Андріївна; Кобєлєва, Тетяна Олександрівна (Полтавський державний аграрний університет, 2025)
В доповіді доведено, що екстремальний туризм є видом туризму, який дійсно не підходить для всіх людей через свою специфіку та потенційні ризики. Екстремальний туризм може бути пов'язаний з певними ризиками та небезпеками, такими як травми, несприятливі погодні умови, велика віддаленість від медичної допомоги тощо. Екстремальний туризм може викликати сильні емоції, такі як страх або тривога, які можуть бути неприємними для деяких осіб. Не кожен готовий або бажає переживати такі емоції під час відпочинку.
Keywords: екстремальний туризм; форми проведення; бізнес; ефективність; туристичні підприємства