Оцінка розрядних напруг по величині струму витоку ізоляторів, що знаходяться під робочою напругою - Котиш, Андрій Іванович (НТУ "ХПІ", 2006)
Запропоновано метод визначення розрядної міцності підстанційної ізоляції на основі виведеної функціональної залежності між струмом витоку ізолятора і його розрядною напругою.

The paper presents a technique for substation insulation strength determination based on a derived functional relationship between the insulator leakage current and its discharge voltage.
Estimation of discharge voltage through insulator leakage currents under operating voltage
Keywords: підстанційна ізоляція; розрядна міцність ізоляції; розрядна напруга ізоляторів; теорії перекриття ізоляторів; забруднення ізоляторів; insulation; leakage current; discharge voltage