Дослідження впливу нітриду бору на властивості кварцової кераміки - Карасик, Олена Віталіївна; Голеус, Віктор Іванович; Карасик, Олексій Олегович (НТУ "ХПІ", 2016)
Експериментально встановлено вплив добавок нітриду бору в кількості 2-16 мас. % на властивості кварцової кераміки. За допомогою рентгенофазового аналізу визначена сповільнююча дія нітриду бору щодо кристалізації кристобаліту в процесі термообробки кварцової кераміки.

It was established experimentally the effect of addition of boron nitride in the quantity of 2-16 wt. % on the properties of quartz ceramics. Using x-ray phase analysis identified the slowing effect of boron nitride on the crystallization of cristobalite during the heat treatment of quartz ceramics.
Investigation of the effect of boron nitride on the properties quartz ceramics
Keywords: кераміка кварцова; нітрид бору; кристалізація; кристобаліт; щільність; температурний коефіцієнт; лінійне розширення; quartz ceramics; boron nitride; crystallization; cristobalite; density