Оцінка фінансового стану підприємства та напрямки його покращення - Матросова, Вікторія Олександрівна; Меднікова, Г. В. (НТУ "ХПІ", 2010)
В статті обґрунтовано наукову концепцію удосконалення методів комплексної оцінки фінансового стану підприємства, узагальнено теоретичні та методичні основи їх розвитку. Аргументовано класифікацію методик оцінки стану економічних систем. З'ясовано завдання, які необхідно вирішувати у процесі оцінки фінансового стану підприємства, а також визначено доцільність обчислення уніфікації окремих показників оцінки.

In this article the scientific concept of development of methods for integrated assessment of the financial state enterprises, generalized theoretical and methodological foundations of their development. Argued classification methods assessment of economic systems. Found out the tasks that must be addressed in assessing the financial condition of the company, and also the feasibility of unification of separate calculation of indicators for evaluation.
Keywords: методи комплексної оцінки; економічні системи; підприємства-партнери; економіко-математичні методи; фінансова звітність; інтегральна оцінка