Програма, методичні вказівки, контрольні завдання з курсу "Виробництво та монтаж котлів" - Єфімов, Олександр В'ячеславович; Тютюник, Лариса Іванівна; Каверцев, Валерій Леонідович (НТУ "ХПІ", 2011)
Курс "Виробництво та монтаж котлів" розподілений на дві частини, які читаються послідовно. Таким чином, у курсі послідовно охоплюється увесь комплекс робіт з проектування, монтажу та наладки парогенераторів. У цьому курсі викладаються головні операції монтажу конструкцій парогенераторів та підготовки головних приладів для використання у монтажних роботах. При цьому головний напрямок робиться на освоєння організації та проектування монтажних робіт, та розробку схем монтажу і виконанні необхідних розрахунків. Цей курс розрахований на підготовку фахівців у галузі проектування монтажних робіт.
Keywords: парогенератори; схеми; техніка безпеки; каркаси; поверхня нагріву; тиск; повітряпідігрівники; пилогазоповітряпроводи; трубопровід; арматура; обмуровування; роботи теплоізоляційні; випробування обладнання; конструювання; блоки монтажні; механізми допоміжні