Розробка застосунку для аналізу та дослідження параметрів наукових текстових документів, здатного працювати з кількома операційними системами - Мєтєльов, Володимир Олександрович; Марусенко, Олексій Миколайович; Бродський, Гліб Юрійович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022)
У роботі спроектовано, розроблено та реалізовано кросплатформений застосунок для отримання інформації з репозитарію, коректному її відображенню, генерації опису джерел інформації в різних стилях, а також для відкриття документа у кросплатформеному додатку. При розробці була використана операційна система MS Windows 11, мова програмування Dart та фреймворк Flutter. Оптимізація роботи програми забезпечувалась шляхом використання архітектури Flutter BloC, це дозволило структурувати код, відокремити інтерфейс від логіки і наочно описати роботу програми залежно від різних станів. Вхідними даними є інформація про наукову роботу у репозитарії, тобто запит користувача у полі пошуку у вигляді посилання. Результатом роботи є: список оброблених посилань, опис джерел інформації у різних стилях, документ наукової роботи, посилання для відкриття в браузері. У кросплатформений додаток додано інструкцію, що містить всю необхідну інформацію про основні аспекти роботи додатку. Також була створена сторінка, на якій користувачі можуть отримати необхідну допомогу або повідомити про проблеми у роботі додатку. Тестування додатку виконувалось на пристрої на базі операційної системи Android 11 та вище, пристрої на базі операційної системи iOS та веб-браузер. Для запуску на пристрої на базі Android потрібно встановити apk-файл і запустити програму, для запуску на пристрої на базі iOS потрібно встановити програму за допомогою будь-якого середовища розробки. Для запуску у web-браузері, знадобиться запуск із середовища розробки. Усі ці функції роблять додаток актуальним для використання студентами та викладачами у створенні наукових, дипломних, дослідницьких робіт. А також для ознайомлення з останніми дослідженнями колег у великій кількості областей. Кросплатформений додаток дозволяє швидко і зручно отримати всю доступну інформацію про роботу, а також переглянути саму роботу на своєму девайсі без використання сторонніх програм.

In the work designed, developed and implemented a cross-platform application for retrieving information from the repository, displaying it correctly, generating a description of references in various styles, as well as for opening a document in a cross-platform application. The MS Windows 11 operating system, the Dart programming language and the Flutter framework were used in the development. The optimization of the program was ensured by using the Flutter BloC architecture, it allowed to structure the code, separate the interface from the logic and visually describe the operation of the program depending on various states. The input data is information about the scientific work in the repository, the user's request in the search field is in the form of a link. The result of the work is: a list of processed links, a description of references in different styles, a document of a scientific work, a link for opening in a browser. Instructions containing all the necessary information about the main aspects of the application have been added to the cross-platform application. A page was also created where users can get the necessary help or report problems with the application. The application was tested on devices based o-n the Android 11 operating system and above, devices based on the iOS operating system, and a web browser. To run on an Android-based device, you need to install an apk file and run the app, to run on an iOS-based device, you need to install the app using any development environment. To run in a web browser, you will need to run from the development environment. All these functions make the application relevant for use by students and teachers in the creation of scientific, diploma, and research works. And also to get acquainted with the latest research of colleagues in a large number of areas. The cross-platform application allows you to quickly and conveniently get all available information about work, as well as view the work itself on your device without using third-party programs.
Development of an application for the analysis and research of the parameters of scientific text documents capable of working with several operating systems
Keywords: операційні системи; кросплатформений додаток; Dart; Flutter; список літературних джерел; Android; iOS; operating systems; cross-platform application; references