Процедури двохфакторної аутентифікації для забезпечення захисту електронного цифрового підпису - Семенов, Сергій Геннадійович; Резанов, Б. М.; Босько, В. В. (Полтавський національний технічний університет ім. Юрія Кондратюка, 2016)
У статті проведено аналіз механізмів захисту електронного цифрового підпису. Визначено, що однім зі шляхів забезпечення захисту електронного цифрового підпису є використання процедур двохфакторної аутентифікації. Розроблено процедури двохфакторної аутентифікації для забезпечення захисту електронного цифрового підпису та проілюстровано за допомогою мови моделювання UML. Розроблено та проілюстровано загальну архітектуру програмної системи. Визначено доцільність подальшої реалізації наведених процедур.

The article analyzes the mechanisms to protect digital signature. Determined that one of the ways to protect digital signature treatments is the use of two-factor authentication. The procedure of two-factor authentication to protect digital signature and illustrated using modeling language UML. Designed and illustrated the overall architecture of software systems. Determined expediency further implementation of these procedures.
Procedures two-factor authentication to protect digital signature
Keywords: інформаційна безпека; ЕЦП; несанкціонований доступ; аутентифікація користувача; програмна система; digital signature; two-factor authentication; UML