Борисенко, Олена Миколаївна2017-07-202017-07-202016Борисенко О. М. Сучасний стан кондитерської галузі України / О. М. Борисенко // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Сер. : Актуальні проблеми управління та фінансово-господарської діяльності підприємства. – Харків : НТУ "ХПІ", 2016. – № 43 (1215). – С. 12-15.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/30735У статті досліджено сучасний стан кондитерської галузі України. В роботі проаналізовано сировинну базу для виробництва кондитерських виробів та виявлено основні тенденція випуску продукції. В роботі було досліджено обсяг виробництва кондитерських виробів за останні роки та проаналізовано попит на неї. В статті проаналізовано стан експорту-імпорту кондитерської продукції. Було розроблено рейтинг підприємств кондитерської галузі за долею ринку, Проаналізувавши тенденції стану ринку та попиту було доведено, що споживач в Україні віддає перевагу власному виробнику, це пов'язано переліком факторів. Також в статті розроблено прогноз розвитку кондитерської галузі України.Confectionery industry - one of the most developed food industries Ukraine. The paper investigated the current state of the confectionery industry in Ukraine, revealed the main trend in output and analyzed the demand for it. The article analyzes the state of export and import of confectionery products. Ranking of the confectionery industry has been developed for the market share, as well as a forecast of the confectionery industry of Ukraine. After analyzing the trends of the market and demand was concluded that the consumer in Ukraine prefers domestic producers. Ukrainian confectionery market is open to new things. It is quite unfilled niches and options for growth.ukкондитерська продукціяхарчова промисловістьринок збутуекспортімпортbakery productsСучасний стан кондитерської галузі УкраїниCurrent status of Ukraine confectionery industryArticle