Дослідження процесів зниження токсичності вихлопних газів автотранспорту - Галенко, М. В. (НТУ "ХПІ", 2010)
Однією з найбільш гострих сучасних проблем є проблема екологічного стану навколишнього середовища. У великих містах до основних об'єктів забруднення навколишнього середовища належить забруднення атмосферного повітря автотранспортом. Найбільш актуальною проблемою є максимальне зниження рівня екологічної небезпеки автотранспорту, створення ефективних методів і засобів контролю вихлопних газів.

One of the most pressing contemporary issues is the problem of ecological environment. In large cities, the main objects of pollution is air pollution by road.The maximum reduction of environmental hazards of vehicles, the creation of effective methods and means to control exhaust emissions.
Keywords: навколишнє середовище; екологічна небезпека автотранспорту; токсичні сполуки; технологія очистки газів; електрокаталітична нейтралізація