Дослідження впливу морфометричних характеристик зерен НТМ на різальну здатність алмазно-абразивного інструменту - Лавріненко, В. І.; Смоквина, В. В.; Петасюк, Г. А.; Ільницька, Г. Д. (НТУ "ХПІ", 2014)
Розглянуто питання різальної здатності шліфпорошків НТМ. Показано можливості використання результатів дослідження морфометричних характеристик зерен НТМ, які необхідно враховувати при оцінюванні ефективного використання шліфпорошків у шліфувальному інструменті. Встановлено зв'язок цих характеристик з площею зрізу в залежності від кута нахилу зерен НТМ та відповідно, різальною здатністю шліфувального інструменту при алмазно-абразивному шліфуванні.

The question of cutting ability NTM grinding powders. The possibilities of using the research results of morphometric characteristics of SHM grains that must be considered when assessing the effective use of grinding tools grinding powders. The relationship of these characteristics with the area of the cut depending on the angle grain SHM and accordingly, the cutting ability of the grinding tools with diamond abrasive grinding.
Keywords: машинобудування; обробка матеріалу; алмазно-абразивне оброблення; шліфпорошки