Розкриття інформації про основні засоби під час формування звітності у форматі XBRL - Кузнецова, Світлана Олександрівна; Борисенко, Анна Олександрівна (Одеський національний університет ім. І. І. Мечникова, 2018)
Розглянуто порядок формування звітності та розкриття інформації про основні засоби у форматі XBRL. Розкрито зміст та суть таксономії МСФЗ. Проаналізовано основні недоліки та переваги подання інформації у форматі XBRL. Мова XBRL – це новий та інноваційний підхід для обміну фінансовою звітністю у цифровій формі. Сьогодні багато організацій визнають XBRL як майбутнє звітності, оскільки він набирає обертів у країнах Європи і, як очікується, стане всесвітнім стандартом звітності.

The order of reporting and disclosure of information on fixed assets in the XBRL format is considered. The content and essence of the IFRS taxonomy is disclosed. The main disadvantages and advantages of presenting information in XBRL format are analyzed. The XBRL language is a new, innovative approach for the exchange of financial statements in digital form. Today, many organizations recognize XBRL as the future of reporting, as it is already gaining momentum in countries across Europe and is expected to become a worldwide reporting standard.
Disclosure of information on fixed assets for formation of reporting in XBRL format
Keywords: таксономія; бухгалтерський облік; фінансова звітність; міжнародні стандарти; автоматизація; теги; taxonomy; financial reporting; tags; Extensible Business Reporting Language