Создание нанореакторов для синтеза наноразмерных бескислородных соединений - Семченко, Галина Дмитриевна; Опрышко, И. Н.; Борисенко, О. Н.; Анголенко, Л. А.; Старолат, Елена Евгеньевна; Шутеева, Ирина Юрьевна; Кущенко, М. А. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2008)
В статті представлено результати пошуку нанореакторів для механохімічного та твердофазного синтезу наночастин без кисневих сполук із алкоксиду кремнію.

The results of searching of nanoreactors for mechano-chemical and solid-phase synthesis of nonoxygen nanoparticles from silicon alcoxide have been given.
Keywords: наночастицы; композиционные материалы; бескислородные соединения; нанореакторы