Дослідження білкових продуктів із ядра насіння соняшнику - Литвиненко, Олена Анатоліївна (НТУ "ХПІ", 2012)
В статті представлено дані щодо отримання білкових продуктів із ядра насіння соняшнику. Досліджено склад, фізико-хімічні показники та функціонально-технологічні властивості отриманих білкових продуктів, а саме водо- і жироутримувальну, жироемульгувальну та піноутворювальну здатності, а також стабільність емульсії та піни.

The article presents data on the obtaining the protein products of the kernel of sunflower seeds. The composition, physical-chemical and functional-technological properties of the protein products have been investigated, namely, water- and oil-retaining, oil-emulsifying and foaming properties and the stability of emulsions and foams.
Keywords: екстракція; фізико-хімічні показники; функціонально-технологічні властивості; extraction; composition; functional-technological properties